2010. július 7., szerda

Via Divide Caritatem - Kiújbányától Kisbattyánon és Orfűn át Pécsig

A Magyarországi Via Sancti Martini Egyesület, a „Kisújbányai Baráti Kör” Alapítvány és a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal „Via Divide Caritatem” Tolna – Baranyai Gyalogos Útvonal újabb szakaszának avató zarándoklatára az alábbiak szerint:

2010. július 23.

Indulás reggel 7 órakor a kisújbányai Szent Márton templomtól a Máré vár érintésével a Máré vára kempinghez. Rövid pihenő után

10 órakor folytatjuk utunkat Kisbattyán - Mecsekjánosi – Mecsekfalu útvonalon Sikondáig. Érkezés kb. 19 órakor. Táv: 23 km.

2010. július 24.

Indulás reggel 9 órakor a sikondai tó menti sétányról ( a színpaddal szemben) a Karmelita kolostor mellett elhaladva, Vágotpuszta és a Lóri erdészház érintésével Orfűre. Érkezés kb. 14 órakor. Táv: 12 km. Orfű faluban meglátogatjuk a Szent Márton kápolnát, a még mindig működő vízimalmot, a kemencés udvart és az időszakos kiállításokat.

2010. július 25.

Reggel 9 órakor szentmise az Orfűhöz tartozó Mecsekrákoson, a Szent Márton templomban.

10 órakor az orfűi Szent Jakab zarándokokkal közösen indulás a Jakab-hegyre. A pálos kolostor történetének ismertetése és közös ima után kb. 14 órakor folytatjuk utunkat a Pécshez tartozó patacsi Szent Márton templomhoz, ahol rövid pihenőt tartunk. Táv: 13 km.

Innen az út a pécsi székesegyházba már a városon át vezet, így lehetőség van arra, hogy az utolsó kb. 5 kilométert helyijárattal tegyük meg.

Lehetőség lesz a Dóm Múzeum megtekintésére.

Zarándoklatunkat a Székesegyházban a 18 órai szentmisével zárjuk.

FIGYELEM!

- A májusi – júniusi esőzések miatt az utak sárosabbak, több a szúnyog, a patakokban több a víz, ezért nagyon fontos a stabil, vízhatlan lábbeli és hasznos a támaszt adó túrabot.

Útvonal leírást, bélyegzőlapot, zarándokfüzetet és jelvényt mindenkinek, aki részvételi szándékát július 20-ig a gyongyi.derksen@kisujbanya.com e-mail címen regisztrálja, biztosítunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése